In 2014 bestond de Stichting Boschuysen 450 jaar.

In 2014 bestond de Stichting Boschuysen 450 jaar.
De belangrijkste activiteit in het kader van dit jubileum was het project De Toekomst dat op 1 juli 2016 werd afgerond. Een aantal activiteiten kregen een vervolg in de Stichting Projecten van Haagse Fondsen.

Overige activiteiten
Naast het project De Toekomst vond ter gelegenheid van het jubileum in 2014 nog een aantal andere activiteiten plaats.

Project de Toekomst: resultaten na 3 jaar
De doelstelling van het project de Toekomst was om de samenwerking te bevorderen tussen werkgevers, gemeente Den Haag, beroepsonderwijs en professionele hulpverlening in Den Haag. Project de Toekomst heeft na 3 jaar onder andere de volgende resultaten opgeleverd:

Maatjes en Leerwerkprojecten inzichtelijk
De leerwerkprojecten en maatjesprojecten voor Haagse jongeren zijn in Den Haag te vinden op de website van het Jongeren Informatie Punt. Vanuit project de Toekomst is het initiatief ontstaan om met zowel de leerwerkprojecten als de maatjesorganisaties periodiek bij elkaar te komen om meer de samenwerking met elkaar te zoeken.

Trixfonds voor opleidingskosten
Belangrijk is dat Haagse jongeren met een afstand tot de samenleving en de arbeidsmarkt niet tussen wal en schip belanden. Vanuit de Toekomst Den Haag is het zogenaamde ‘Trixfonds’ ter beschikking gesteld aan jongeren die niet in staat zijn om een leerwerktraject zelf te bekostigen. Wanneer er geen subsidiemogelijkheden zijn vanuit de overheid zijn Haagse fondsen bereid deze opleidingskosten te financieren.

Jongeren in de Lift netwerkbijeenkomsten
Om de positie van jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt te versterken, is Jongeren in de Lift ontwikkeld. Een netwerkconcept waarbij de jongeren de kans krijgen om met werkgevers in gesprek te gaan om hun carrièrekansen te vergroten. Jongeren in de Lift is oorspronkelijk een initiatief van MKB Den Haag, Werkgeversservicepunt Den Haag en Stichting Boschuysen en is al meer dan 25x georganiseerd.

Dit filmpje geeft een overzicht hoe samenwerkingspartners terugkijken op project de Toekomst in Den Haag.