Voldoet je aanvraag aan onze genoemde richtlijnen, stuur dan je aanvraag digitaal naar ons toe. Wij nemen het hele jaar door aanvragen in behandeling. Het bestuur komt tien maal per jaar bijeen, om de aanvragen te beoordelen. Vanwege het coronavirus, verlopen deze bijeenkomsten voorlopig via teleconferentie.

Houd er rekening mee dat (afhankelijk van de hoogte van het gevraagde bedrag) je op gesprek komt bij de adviseur bursalen om je aanvraag nader toe te lichten.

Als decaan, mentor, docent of hoogleraar kunt u uw aanbevelingsbrief ook rechtstreeks mailen naar secretariaat@fundatievanrenswoude.nl.

In onze privacyverklaring kan u lezen hoe wij met de privacy van uw gegevens omgaan. PRIVACY-VERKLARING-Fundatie

Aanvraag indienen

Om een aanvraag goed te kunnen beoordelen, is het van belang dat je het digitale aanvraagformulier volledig invult. We adviseren om het begrotingsformulier en de toestemmingsverklaring vooraf in te vullen, de overige documenten paraat te hebben en daarna pas de link naar het aanvraagformulier te gebruiken. De token die je hiervoor krijgt, is namelijk maar tijdelijk (maximaal een uur) beschikbaar.

Vereiste bijlagen / Verplichte uploads:

 1. Nederlandse motivatiebrief
 2. Ondersteunende brief van je studentendecaan
  – niet een brief van de decaan van de faculteit of van het International office.
  – n.v.t. voor promovendi en voor degene die een volledige master in het buitenland gaan volgen.
 3. Volledig ingevulde begroting, upload dit bestand.
  Deze begroting moet volledig ingevuld worden over de studieperiode in je aanvraag en dient vervolgens bij het aanvraagformulier meegestuurd te worden.
 4. Curriculum Vitae
 5. Overzicht recente studieresultaten
 6. Zo mogelijk aanbevelings- of referentiebrieven van docenten en/of hoogleraren (wél verplicht bij promotie/postdoc)
 7. Overzicht Studiefinanciering/ Producten DUO
 8. Overzicht schulden DUO
  Zie tab ‘mijn producten’ en ‘mijn schulden’ op de website van DUO (mag een schermfoto zijn).
 9. Kopie paspoort of ID-kaart
  In het kader van de privacywetgeving verzoeken wij je om je pasfoto en BSN op de kopie van je paspoort onherkenbaar te maken. Hier kan je daar maar informatie over vinden en wordt een hulpmiddel aangeboden.
 10. Bewijs van inschrijving/toelating buitenlandse instantie
 11. Toestemmingsverklaring

Klik hier om een aanvraag in te dienen. LET OP: de toegezonden link en de token zijn maar voor een beperkte tijd geldig in verband met veiligheidsredenen.